جكي‌چان: جامعه آزاد به درد ما نمی‌خورد/ منتقدان: آزادی برای تو خوب است برای بقیه نه؟ :: پايگاه خبری - تحليلی سينمای ما :: سينمای جهان
     صفحه‌اول     گزارش     گالري‌عكس     تبليغات     درباره‌ما     ارتباط‌ با ما     سينماي ما     
   
       پنجشنبه 3 ارديبهشت 1388 - 14:11         

                       

جكي‌چان


جكي‌چان: جامعه آزاد به درد ما نمی‌خورد/ منتقدان: آزادی برای تو خوب است برای بقیه نه؟

سینمای ما - جكي چان عقيده دارند مردم چين بايد تحت كنترل و نظارت باشند و جامعه آزاد براي چين و هنگ‌كنگ مناسب نيست. اين بازيگر هنگ‌كنگي‌تبار در شرايط فعلي، آزادي را مناسب حال مردم چين و هنگ كنگ نمي‌داند! بازيگر اكشن كار سينماي هنگ كنگ ديروز در يك جلسه رسمي سينمايي در هنگ كنگ اعلام كرد مطمئن نيست يك جامعه آزاد چيز خوبي براي چين و يا هنگ‌كنگ باشد و اضافه كرد: "من فكر مي‌كنم ما چيني‌ها نيازمند آن هستيم كه تحت كنترل باشيم". اظهارات جكي چان با استقبال و كف زدن‌هاي زياد حاضران در اين جلسه همراه بود.
بازيگر 55 ساله هنگ كنگي زماني كه از وي پرسيده شد نظرش درباره سانسور و سخت‌گيري‌هاي دولت چين چيست؟، جواب داد: "پاسخي كه من مي‌دهم فقط اختصاص به هنرمندان و فيلمسازان چيني ندارد بلكه منظورم كل جامعه چين است. من نمي‌دانم كه اگر در شرايط فعلي به ما آزادي كامل داده شود چه خواهيم كرد و آيا چنين مسئله‌اي براي ما خوب است يا نه. در اين رابطه من كاملا گيج شده‌ام. اگر شما آزادي داشته باشيد آن‌وقت دلتان مي‌خواهد كه هر كاري را كه دوست داريد انجام دهيد و اين تقريبا همان چيزي است كه در حال حاضر در هنگ كنگ با آن روبرو هستيم. اين نوع وضعيت سياسي و اجتماعي يك جور كائوس و هرج و مرج است. اين همان وضعيتي است كه در حال حاضر در كشور تايوان هم وجود دارد."
جكي چان در ادامه صحبت‌هاي خود گفت: "به همين دليل است كه من احساس مي كنم كه ما چيني‌ها نيازمند آن هستيم كه به نوعي تحت كنترل باشيم."
اين در حالي است كه جكي چان در ادامه صحبت‌هاي خود با اشاره به وضعيت هنري خود گفته بود كه در آغاز فعاليت‌هاي هنري‌اش تحت تاثير بروسلي بازيگر كاراته‌كار معتبر دهه 70 هنگ‌كنگ قرار داشت. وي در روزهاي آغازين حضورش در هاليوود تلاش كرد تا از سايه بروس لي بيرون بيايد و خودش را به عنوان يك بازيگر مستقل مطرح كند. او پس از تلاش زياد توانست به اين خواسته دست پيدا كند. جكي چان از معدود بازيگران آسياي جنوب شرقي است كه شهرت زيادي در آمريكا و اروپا دارد.
نكته جالب در صحبت‌هاي جكي چان انتقاد او از كيفيت بد كالاهاي چيني بود. وي هنگامي كه درباره شيرهاي مسمومي كه به هزاران كودك چيني در سال قبل داده شد و باعث مسموميت آنها شد گريه‌اش گرفت در عين حال وي با خنده و شوخي گفت: "اگر من قرار باشد يك تلويزيون بخرم مطمئن باشيد مدل ژاپني‌اش را مي‌خرم زيرا مدل چيني آن ممكن است زماني كه روشن است، منفجر شود!"

اظهارات جكي چان در عين حال كه با استقبال مسئولين دولتي و حزب كمونيستي چين روبرو شده است واكنش‌هاي منفي را از سوي برخي از گروه‌هاي اجتماعي به همراه داشته است. معترضان به اظهارات چان عقيده دارند او به گونه‌اي صحبت كرده كه مورد پسند دولت باشد تا شايد از اين راه بتواند به موفقيت‌هاي هنري بيشتري دست پيدا كند.
اين اظهارات سر و صداي خيلي زيادي در هنك كنگ و تايوان به پا كرده و باعث اعتراض چهره‌ها و شخصيت‌هاي سرشناس اجتماعي در اين كشورها شده است.
يونگ ووك هونگ يكي از رهبران جنبش دموكراسي در هنگ‌كنگ در واكنش تندي نسبت به اظهارات جكي چان، گفت: "سخنان او توهيني به مردم چين است. مردم چين حيوانات دست پرورده خانگي نيستند كه نيازي به كنترل داشته باشند. جامعه چين به شدت نيازمند يك سيستم دموكراتيك است تا بر اساس آن حق اعتراض داشته باشد و بتواند از يك قانون مترقي بهره‌‌مند شود."
يكي از حقوقدانان برجسته چين نيز اظهارات جكي چان را نژادپرستانه ارزيابي كرد و گفت: "مردم سراسر جهان قانون‌گذار اصلي كشورهاي خود هستند و دولت‌هاي خود را هدايت و رهبري مي‌كند چرا مردم چين نبايد از چنين حق انساني برخوردار باشد."
در هنگ كنگ هم اعتراضات زيادي به اظهارات چان شد. روشنفكران و حقوقدانان تايواني هم به شدت سخنان چان را محكوم كردند. كشور تايوان كه سال 1949 و بعد از يك جنگ داخلي از چين جدا و مستقل شد اظهارات چان را ارتجاعي و نژادپرستانه ارزيابي كرده است.
يك حقو‌ق‌دان برجسته تايواني در اين رابطه گفت: "جكي چان خودش طرفدار آزادي و دموكراسي است و آزادي و دموكراسي را براي خودش مي‌خواهد، پس چطور مي‌شود كه وقتي صحبت جامعه چين، هنگ كنگ و تايوان مي‌شود او به طرفداراي از استبداد مي‌پردازد و مي‌گويد مردم اين كشورها بايد توسط قانون‌گذاران دولتي تحت كنترل قرار بگيرد." وي در ادامه گفت: "اين اظهارات نشان مي‌دهد كه جكي چان هنوز معني دموكراسي را نفهميده است."
تحليل‌گران سياسي روز قبل پس از اظهارات تند جكي چان در ارتباط با كنترل مردم چين و هنگ كنگ توسط دولت مركزي پيش بيني كرده است كه اين حرف‌ها با واكنش شديد منفي مردم و نيروهاي اجتماعي سه كشور فوق رو به رو شود. نكته جالب اين است كه جكي چان هم‌گام كشتار دانشجويان چيني توسط ارتش در ميدان تيان‌من در ژوئن سال 1989 به دفاع از دانشجويان پرداخت. جكي چان در زمان برگزاري بازي‌هاي المپيك چين در سال گذشته مشاركت فراواني در دو مراسم افتتاحيه و اختتاميه آن داشت.

منبع: خبرگزاري فارس



به روز شده در : سه‌شنبه 1 ارديبهشت 1388 - 12:30

_pgprintthis |_pgsendthis |

نظرات

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  




           

استفاده از مطالب و عكس هاي سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سايت سينماي ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : تهران ما ، مشهد ما ،  سينماي ما ، تئاترما ، خانواده ما ، اينترنت ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Copyright 2005-2007, cinemaema.com