جشنواره فیلم ونیز: فهرست فیلم‌های بخش مسابقه و داوران اعلام شدند به اضافه حاشیه‌هایی از جشنواره :: پايگاه خبری - تحليلی سينمای ما :: سينمای جهان
     صفحه‌اول     گزارش     گالري‌عكس     تبليغات     درباره‌ما     ارتباط‌ با ما     سينماي ما     
   
       سه‌شنبه 13 مرداد 1388 - 9:11         

                       

جشنواره فيلم ونیز


جشنواره فیلم ونیز: فهرست فیلم‌های بخش مسابقه و داوران اعلام شدند به اضافه حاشیه‌هایی از جشنواره

سینمای ما - شش فیلم آمریکایی، چهار فیلم فرانسوی، چهار فیلم از ایتالیا، دو فیلم آلمانی و نمایندگانی از ژاپن، سریلانکا، مصر، چین، اتریش و هنگ کنگ برای کسب شیر طلایی شصت و ششمین دوره جشنواره فیلم ونیز رقابت می‌کنند.

اسامی فیلم‌های حاضر در بخش‌های مختلف رقابتی و جنبی ونیز 2009 صبح روز پنجشنبه اعلام و مشخص شد در بخش مسابقه رسمی این دوره 23 فیلم برای بردن هشت جایزه این بخش از جمله شیرهای طلایی و نقره‌ای بهترین فیلم و بهترین کارگردان با یکدیگر رقابت خواهند کرد.

امسال جشنواره معتبر ونیز تقریبا خالی از نام‌های بزرگ است و برخی فیلمسازان سرشناس از جمله الیور استون، جو دانته و استیون سودربرگ با تازه‌ترین فیلم‌های خود در بخش خارج از مسابقه حضور دارند. ورنر هرتسوگ، مایکل مور، جرج رومرو، جوزپه تورناتوره، فاتح آکین، ژاک ریوت و ژاکو ون دورمل هم از فیلمسازان حاضر در بخش مسابقه هستند.

پیش از این هم اعلام شده بود که شصت و ششمین دوره جشنواره فیلم ونیز روز دوم سپتامبر با نمایش «باریا» به کارگردانی تورناتوره آغاز می‌شود و روز 12 سپتامبر با «چنگدو، دوستت دارم» از سینمای چین ـ در بخش خارج از مسابقه ـ پایان می‌یابد. رئیس هیئت داوران این دوره هم آنگ لی فیلمساز سرشناس تایوانی و برنده دو شیر طلایی ونیز در چهار دوره اخیر است.

فیلم‌های حاضر در بخش مسابقه جشنواره ونیز:

«باریا»
جوزپه تورناتوره، ایتالیا ـ فیلم افتتاحیه

«آشپزخانه روح»
فاتح آکین، آلمان

«La Doppia Ora»
جوزپه جوزپه کاپاتوندی، ایتالیا

«تصادف»
چینگ پو ـ سویی، چین و هنگ کنگ

«آزار»
پاتریس شرو، فرانسه

«فضای سفید»
فرانچسکا کومنچینی، ایتالیا

«ماده سفید»
کلر دنس، فرانسه

«مستر نوبادی / آقای هیچکس»
ژاکو ون دورمل، فرانسه

«مرد تنها»
تام فورد، آمریکا

«Lourdes»
جسیکا هوسنر، اتریش

«سرباز بد: بندر نیو اورلئانز»
ورنر هرتسوگ، آمریکا

«جاده»
جان هیلکوت، آمریکا

«بین دو دنیا»
ویموکتی جایاسوندارا، سریلانکا

«مسافر»
احمد ماهر، مصر

«لبنان»
سموئیل مائوز، رژیم صهیونیستی

«کاپیتالیسم: یک داستان عاشقانه»
مایکل مور، آمریکا

«زنان بدون مردان»
شیرین نشاط، آلمان

«رویای بزرگ»
میچله پلاسیدو، ایتالیا

«36 نما از قله سن لو»
ژاک ریوت، فرانسه

«بقای مردگان»
جرج رومرو، آمریکا

«زندگی در دوران جنگ»
تاد سولوندز، آمریکا

«تتسو مرد گلوله‌ای»
شینیا تسوکاموتو، ژاپن

«شاهزاده اشک‌ها»
یونفان، هنگ کنگ

فیلم‌های خارج از مسابقه:

«Rec 2»
ژومه بالاگرو و پاکو پلازا، اسپانیا

«چنگدو، دوستت دارم»
فروت چان و کوی جیان، چین ـ فیلم اختتامیه

«حفره»
جو دانته، آمریکا

«مردانی که به بزها خیره می‌شوند»
گرنت هسلوف، آمریکا

«حکایت کن ای شهرزاد»
یوسری نصرالله، مصر

«یونا یونا پنگوئن»
رینتارو، ژاپن

«خبرچین!»
استیون سودربرگ، آمریکا

فیلم‌های بخش سینمای امروز:

«ناپولی ناپولی ناپولی»
ایبل فرارا، ایتالیا

«آنی لوچه»
فرانچسکو ماسلی، ایتالیا

«L’Oro Di Cuba»
جولیانو مونتالدو، ایتالیا

«Prove Per Una Tragedia Siciliana»
رومن پاسکا و جان تورتورو، ایتالیا

«جنوب مرز»
الیور استون، آمریکا

پنج فیلم در بخش فیلم‌های نیمه‌شب، 23 فیلم در بخش افق‌ها، 9 فیلم در بخش جنبی موج نوی سینمای ایتالیا، 10 فیلم در بخش رویدادهای افق‌ها، دو فیلم سه‌بعدی «داستان اسباب‌بازی»، دو فیلم در بخش مرور و یازده فیلم در بخش روزهای ونیز شصت و ششمین جشنواره فیلم ونیز به نمایش درمی‌آید که از این میان نخستین نمایش جهانی 71 فیلم در ونیز است.

به ریاست آنگ لی/هیئت داوران جشنواره فیلم ونیز کامل شد
بازیگر فرانسوی، فیلمساز ایتالیایی، فیلمساز آمریکایی، یک فیلمساز هندی و آهنگساز ایتالیایی به عضویت هیئت داوران شصت و ششمین جشنواره فیلم ونیز درآمدند که ریاست آن را آنگ لی فیلمساز تایوانی بر عهده دارد.

اسکرین دیلی اعلام کرد آنگ لی که در سال‌های 2005 و 2007 به ترتیب با فیلم‌های «کوهستان بروکبک» و «هوس، احتیاط» جایزه شیر طلایی بهترین فیلم جشنواره ونیز را از آن خود کرده، امسال در کنار چهار هنرمند دیگر برای انتخاب هشت برگزیده بخش مسابقه رسمی این رویداد معتبر سینمایی به ونیز می‌آید.

ساندرین بوناره بازیگر نامدار فرانسوی یکی از اعضای هیئت داوران است که نخستین حضور او در جشنواره ونیز به سال 1985 برمی‌گردد، دوره‌ای که در فیلم برنده شیر طلایی آنیه واردا ایفای نقش کرده بود. او 10 سال بعد یعنی در 1995 برای بازی در فیلم سینمایی «قضاوت در سنگ» برنده جایزه ولپی بهترین بازیگر زن ونیز شد.

لیلیانا کاوانی فیلمساز ایتالیایی که سال 1966 با نخستین فیلم خود به لیدو آمد، جو دانته فیلمساز آمریکایی که امسال «حفره» را در بخش خارج از مسابقه دارد، آنوراگ کاشیاپ فیلمساز و نویسنده سینمای نوین هند و لوچیانو لیگابو آهنگساز و خواننده سرشناس ایتالیایی دیگر اعضای هیئت داوران مسابقه رسمی ونیز 2009 هستند.

این هیئت پنج نفری برای انتخاب برندگان هشت جایزه اصلی جشنواره ونیز تصمیم می‌گیرند که از آن جمله می‌توان به شیر طلایی بهترین فیلم، جام ولپی برای بهترین بازیگران زن و مرد، شیر نقره‌ای بهترین کارگردان و جایزه ویژه هیئت داوران اشاره کرد.

درباره فیلم اختتامیه جشنواره:

شصت و ششمین جشنواره فیلم ونیز روز 12 سپتامبر با نمایش فیلم سینمایی «چنگدو، دوستت دارم» به کارگردانی مشترک فروت چان و کوی جیان به پایان می‌رسد.

اسکرین دیلی اعلام کرد «چنگدو، دوستت دارم» پس از مراسم اهدای جوایز جشنواره ونیز 2009 به نمایش درمی‌آید و به عبارتی نخستین تجربه سینمای چین در ژانر افسانه‌ای علمی به شمار می‌رود. فیلم شامل دو بخش گذشته و حال است که به ترتیب آنها را فروت چان هنگ کنگی و کوی جیان ستاره چینی موسیقی راک کارگردانی کرده‌اند.

بخش اول کمدی هجوآمیز «چنگدو دوستت دارم» در سال 1976 و پس از زلزله مهیب تانگ‌شان می‌گذرد و بخش دوم یک داستان علمی تخیلی شبیه «ماتریکس» است که در چین امروز روایت می‌شود. آنیا و گو تائو به همراه تان ویی و هوانگ ژوان بازیگران این فیلم هستند که در بخش خارج از مسابقه جشنواره ونیز روی پرده می‌رود.

فروت چان از فیلمسازان محبوب جشنواره ونیز است که پیشتر با فیلم‌های خود در این رویداد معتبر سینمایی شرکت کرده است. او سال 2000 «دوریان دوریان» را در لیدو داشت و سال 2002 هم با «توالت عمومی» در این جشنواره تقدیر شد. «پیراشکی گوشت» دیگر فیلم چان هنگ کنگی است که سال 2004 در ونیز به نمایش درآمد.

کوی جیان را پدر موسیقی راک اند رول چین می‌نامند که یکی از آلبوم‌هایش همچنان رکورد پرفروشترین آلبوم موسیقی تاریخ چین را در اختیار دارد. او سال 2006 با گروه رولینگ استونز در شانگهای برنامه اجرا کرد و از ترانه‌هایش در فیلم‌های سینمای چین بسیار استفاده شده است.


جشنواره ونیز به بهترین فیلم سه‌بعدی سینمای جهان جایزه می‌دهد
برگزارکنندگان شصت و ششمین جشنواره فیلم ونیز با انتخاب هیئت داوری سه نفری در این دوره یک جایزه ویژه به بهترین فیلم سه‌بعدی سال اهدا می‌کنند.

ورایتی اعلام کرد حامی مالی این جایزه تازه در جشنواره ونیز شرکت معروف عینک‌سازی پرسول است و فیلم‌هایی می‌توانند برای کسب آن رقابت کنند که اول از سپتامبر 2008 تا اوت 2009 تولید شده و دوم از خلاقانه‌ترین فناوری‌های موجود در عرصه تولید فیلم‌های سه‌بعدی بهره برده باشند.

سه عضو هیئت داوران جایزه بهترین فیلم سه‌بعدی از نگاه جشنواره ونیز عبارتند از اسکات فونداس منتقد آمریکایی و سردبیر بخش سینمایی نشریه لس آنجلس ویکلی، دیو کر منتقد مشهور آمریکایی و ستون‌نویس روزنامه نیویورک تایمز و نادیا رانوکی فیلمساز سینمای سه‌بعدی ایتالیا و عضو گروه تولید جلوه‌های ویژه تصویری زپرودر.

پیش از این اعلام شده بود جشنواره ونیز امسال با اهدای جایزه شیر طلایی یک عمر دستاور از جان لسه‌تر کارگردان فیلم‌های انیمیشن «اسباب‌بازی» و «خودروها» تقدیر می‌کند. قرار است لسه‌تر همراه همکاران خود براد برد، پیت داکتر، لی آنکریچ و اندرو استنتن کارگردانان فیلم‌های «راتاتویی»، «شرکت هیولاها»، «در جستجوی نیمو» و «وال ـ ای» به لیدو سفر کند.

نمایش نسخه‌های سه‌بعدی فیلم‌های سینمایی «داستان اسباب‌بازی» و «داستان اسباب‌بازی 2» از جمله برنامه‌های شصت و ششمین جشنواره فیلم ونیز است که برگزارکنندگان آن قصد دارند با برپایی یک کارگاه آموزشی انیماتورهای جوان اروپا را با دستاوردهای پیکسار / دیسنی آشنا کنند. احتمالا نسخه سه‌بعدی «حفره» جو دانته هم در ونیز به نمایش درمی‌آید.


حاشیه‌های جشنواره و واکنش به کاهش حمایت‌های دولتی/سینماگران ایتالیایی جشنواره فیلم ونیز را تحریم می‌کنند:

گروهی از فیلمسازان و بازیگران سینمای ایتالیا روز دوشنبه در رم به کاهش حمایت‌های مالی دولت این کشور از فعالیت‌های هنری اعتراض و جشنواره فیلم ونیز را تهدید به تحریم کردند.

رویترز از رم گزارش داد دولت سیلویو برلوسکنی نخست‌وزیر ایتالیا با کاهش 130 میلیون یورویی (180 میلیون دلاری) بودجه بخش‌های تولید فیلم، خانه‌های اپرا و تولید و اجرای موسیقی، امسال 380 میلیون یورو به این بخش‌ها اختصاص داده و موجی از اعتراض را در میان هنرمندان ایتالیایی برانگیخته است.

صدها نفر از فعالان صنعت فیلمسازی در کشور ایتالیا دیروز دوشنبه با در دست داشتن بادکنک‌های سیاه با اجتماع مقابل پارلمان این کشور از نمایندگان و دولت خواستند درباره بودجه فعالیت‌های هنری تجدید نظر کند. ماریو مونیچلی فیلمساز نامدار ایتالیایی در این باره گفت: "کشوری که به فرهنگ علاقه ندارد، کشوری است که به فرهنگسازان هم علاقه نخواهد داشت."

والتر ولترونی، شهردار پیشین رم، هم در اظهار نظری جالب اعلام کرد بیش از 200 هزار نفر در بخش‌های هنری ایتالیا فعالیت می‌کنند و کاهش بودجه این بخش به بیکاری بخش زیادی از این جمعیت خواهد انجامید. او گفت: اگر بخش فرهنگ تعطیل شود، گویی کارخانه خودروسازی فیات تعطیل شده است.

برخی از فعالان سرشناس صنعت سینمای ایتالیا یکی از راههای اعتراض به تصمیم جنجالی دولت را تحریم شصت و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز می‌دانند که یکی از سه رویداد برتر سینمای جهان در کنار کن و برلین است.

منبع : خبرگزارى مهر



به روز شده در : جمعه 9 مرداد 1388 - 16:40

_pgprintthis |_pgsendthis |


اخبار مرتبط

نظرات

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  




           

استفاده از مطالب و عكس هاي سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سايت سينماي ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : تهران ما ، مشهد ما ،  سينماي ما ، تئاترما ، خانواده ما ، اينترنت ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Copyright 2005-2007, cinemaema.com