معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری :: پايگاه خبری - تحليلی سينمای ما :: سينمای جهان
     صفحه‌اول     گزارش     گالري‌عكس     تبليغات     درباره‌ما     ارتباط‌ با ما     سينماي ما     
   
       يکشنبه 9 آبان 1389 - 1:11         

                       

جی آی جو: ظهور کبرا


معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری

سینمای ما – حامد مظفری: دیدن فیلمی پر از جلوه‌های ویژه در تابستان چندان عجیب نیست و مثل همیشه منتقدان چندان دل خوشی از این نوع فیلم‌ها ندارند.

درباره فیلم:
سرعت حرکت موشک‌هایی که در فیلم می‌بینیم آن قدر بالا است که تنها به همین جهت می‌توانیم «جی.آی.جو: ظهور کبرا» را یک فیلم منحصر به فرد بدانیم. تقابل خیر و شری که پیش از این در بسیاری از فیلم‌های آخرالزمانی دیده بودیم در اینجا هم وجود دارد و باز هم با گروهی اهریمنی مواجهیم که با سوء استفاده از پیشرفت‌های علم فیزیک، قصد دارند تمام جهان را به تصرف خود درآورند. این گروه به رهبری شخصیتی پر از کمبودها با نام مک‌کالن تلاش دارند با حمله به مراکز معتبر جهانی واقع در واشینگتن و مسکو، کنترل دنیا را در دست گرفته و سپس مدلی از حکومت را که خود خواستار آن هستند، پیاده کنند. در نقطه مقابل این گروه، تیم جی.آی.جو یا همان جوها قرار دارند که قصد دارند با غافلگیر کردن گروه مک‌کالن، مانع تحقق اهداف شوم آنها شوند. مشکل اصلی فیلم آن است که به جزییات لازم برای تفهیم مخاطب توجهی نشده و هیچ شخصیت‌پردازی عمیقی را نیز در کار مشاهده نمی‌کنیم. این مساله بیش از همه ناشی از استفاده بیش از حد از جلوه‌های ویژه کامپیوتری است یعنی کارگردان قصد داشته مدرن‌ترین صحنه‌های انفجار را که معلولِ آنها پرتاب اشیا تا شعاع هزار کیلومتری است را به نمایش بگذارد بدون اینکه برای بروز این‌گونه صحنه‌ها استدلال منطقی موجهی را در نظر بگیرد! صحنه‌های انفجارهای فیلم حتی از صحنه‌های موجود در قسمت دوم «تغییرشکل‌دهندگان» ساخته مایکل بی هم بیشتر هستند و شاید از این حیث بتوان کارگردان این فیلم یعنی استیفن سامرز را پیشروتر از مایکل بی دانست!!!


نظرات منتقدان:
راجر ایبرت- «جی.آی.جو: ظهور کبرا» حاوی 118 دقیقه تصاویر انیمیشن‌گونه است و در طول فیلم با سکانس‌های فراوانی روبه‌روییم که نماهایی از صورت و یا دیگر اعضای پیکره انسان‌هایی را به نمایش می‌گذارند که یا در حال فرارند و یا در حال تعقیب! فیلم پر است از تصاویر و یا صداهای برآمده از درگیری‌های خشن و گویی هدف از ساخت فیلم نیز ارائه تصویری مملو از خشونت بوده است. با این وجود می‌بایست این فیلم را خیلی بهتر از «تغییرشکل‌دهندگان: انتقام کشته‌شدگان" دانست چرا که در اینجا حداقلی از موضوعاتی که سبب بروز درگیری‌ها شده‌اند، ذکر گردیده است. نگاهی به شخصیت‌های فیلم ما را متوجه این مساله می‌سازد که «جی.آی.جو: ظهور کبرا» در بسیاری موارد از کاراکترهای عروسکی محصول کمپانی هازبرو که یکی از معروف‌ترین شرکت‌های تولید اسباب بازی و همچنین بازی‌های رایانه‌ای است، الهام گرفته است. قهرمانان فیلم منحصرا آمریکایی نیستند و کوشش شده برای خلق شخصیت‌ها ماهیتی چندملیتی لحاظ شود؛ بدین ترتیب گروهی از نیروهای برجسته نظامی از ملل مختلف گرد هم آمده‌اند تا جدیدترین محصول کمپانی قدیمی پارامونت پیکچرز را به یکی از فیلم‌های پرفروش سال تبدیل کنند! پارامونت فضایی را فراهم آورده تا بازیگری سیه‌چرده و انگلیسی‌تبار به نام ادوال اکینویی آگباژی در کنار دنیس کواید آمریکایی قرار گیرد و توانایی‌هایی که در عرصه بازیگری دارد را به بهترین شکل به نمایش بگذارد. در فیلم با گروهی موسوم به جی.آی.جو روبه‌روییم که اعضای این گروه قصد دارند در برابر تهدیدات نانومیتز بایستند؛ نانومیتز اسلحه‌ای مخفی است که با از بین بردن انسان‌ها، سازه‌های مختلف و کالاها به حیات خود ادامه می‌دهد. این اسلحه توسط دانشمندی اهریمنی به نام مک‌کالن ایجاد شده است. مک‌کالن قصد دارد با استفاده از این اسلحه تمام قدرت‌های نظامی پیش روی خود را از بین برده و در نهایت با طرح نقشه‌ای جامع، زمین را تحت اشغال خود درآورد. اما اولین سوالی که پس از مشاهده رفتار مک‌کالن پیش می‌آید این است که واقعا چرا وی چنین ماهیت مخوفی دارد؟ پاسخ را باید در ماجراهایی که مدت‌ها پیش از این برای وی رخ داده، مستتر دانست. مک‌کالن اسکاتلندی‌تبار است و سال‌ها پیش از این در خانواده‌ای زندگی می‌کرده که به دلایل گوناگون مورد تهمت و تحقیر اطرافیان خود قرار داشته است. طرحی که مک‌کالن برای از بین بردن حاکمیت‌های قدرتمند جهانی در پیش گرفته آن قدرها هم پیچیده نیست. وی به تکنولوژی ساخت پرتابه‌های نانوموشکی دست یافته است و قصد دارد با ساخت چهار پرتابه و شلیک آنها به چهار مرکز حیاتی جهانی، کنترل دنیا را در دست بگیرد. تا آنجایی که به خاطر دارم در فیلم، سه تا از این پرتابه‌ها مورد استفاده قرار گرفتند و یکی از آنها بلااستفاده باقی ماند که در صورت درستی حدس من باید دلیل عدم استفاده از پرتابه چهارم را از فیلمنامه‌نویسان این کار پرسید!!! استیفن سامرز کوشیده فیلم پر زد و خوردی بسازد و یا شاید هم تعبیر او از اکشن این باشد. به جرات می‌توان گفت در فیلم کمتر صحنه‌ای وجود دارد که در آن زد وخوردی حتی کوچک روی ندهد. کافی است در سکانسی با موجودی با درصد پایینی از تهدید روبه‌رو شویم تا بلافاصله انهدام آن را به چشم ببینیم. این همه زد و خورد اگرچه جذابیت‌های تصویری خاص خود را هم دارند اما برای خیلی‌ها تماشای آنها به شدت خسته‌کننده است!

جئوف بروکشایر- «جی.آی.جو: ظهور کبرا» یک اثر به شدت مضحک و تمسخرآمیز است که هیچ چیزی برای سورپرایز ندارد! این فیلم حتی خط داستانی جدیدی برای عرضه ندارد و به نظر می‌رسد فیلمنامه‌نویسان آن با کنار هم گذاشتن سناریوی چند فیلم مانند «تغییرشکل‌دهندگان» و یا «نابودگر» به خلق فیلمنامه این کار دست زده‌اند. در طول فیلم همه چیز ساده و سهل‌انگارانه پیش می‌رود و عمده واکنش‌ها صرفا برمبنای دلایل مادی به وقوع می‌پیوندند! بسیاری از منتقدان، انتخاب بازیگرانی مانند جوزف گوردون لِویت، کریستوفر اکلِستون و سیه‌نا میلر را برای ایفای نقش در «جی.آی.جو: ظهور کبرا» مهم‌ترین نقطه قوت این فیلم دانسته‌اند ولی واقعیت آن است که این فیلم اصلا داستان پیچیده و یا روابط درون‌شخصیتی خاصی ندارد که به واسطه آن، بتوان حضور چنین بازیگرانی را مزیت به شمار آورد! این فیلم می‌تواند مناسب حال دو گروه باشد؛ دسته اول نوستالژیست‌هایی که همچنان با کارتون‌های دهه هشتاد زندگی می‌کنند و دسته دوم آنها که عاشق تماشای فانتزی‌های نابخردانه پر زد و خورد هستند. به نظر می‌رسد در روزگار اخیر تعداد هر دو گروه رو به کاهش است!


نکات حاشیه‌ای:
-- منتقدان سینمایی هالیوود به شدت به «جی.آی.جو: ظهور کبرا» تاخته‌اند و غالبا نمره‌ای بهتر از متوسط به آن نداده‌اند.

-- سام ورثینگتون که به تازگی با «رستگاری نابودگر» بر پرده سینماها حضور داشت، اولین گزینه‌ای بود که برای بازی در قالب کاراکتر دوک برگزیده شد اما حضور وی در پروژه «آواتار» ساخته جیمز کامرون موجب شد که قید بازی در این فیلم را بزند تا چانینگ تاتوم جایگزین وی شود.

جي.آی.جو: ظهور کبرا
G.I. Joe: The Rise of Cobra

کارگردان: استیفن سامرز
فیلمنامه: استوارت بیتی، دیوید الیوت، پائول لووِت، اسکیپ وودز
مدیر فیلمبرداری: میچل آماندسِن
تدوین: باب داکسِی، جیم مِی
طراح صحنه: چاد فری
موسیقی: آلن سیلوستری
بازیگران: دنیس کوئید، چانینگ تاتوم، سیه نا میلر، رِی پارک، راشل نیکولز، ادوال اکینویی آگباژی، ساید تاگموی، مارلون وِیِنز، جوزف گوردون لِویت، کریستوفر اکلِستون
مدت: 135 دقیقه
محصول 2009 آمریکا
ژانر: اکشن حادثه‌ای

داستان فیلم:
تیم برجسته جی.آی.جو که به جدیدترین تکنولوژی نظامی و همچنین پیشرفته‌ترین سیستم‌های جاسوسی مجهز است، با استفاده از نیروهای درجه یکی نظیر دوک (با بازی چانینگ تاتوم) و ریپکورد (با بازی مارلون وِیِنز) در جستجوی یک دلال اسلحه فاسد با نام دسترو (با بازی کریستوفر اکلِستون) تمام نقاط کره زمین از صحراهای سوزان مصر تا سرزمین‌های یخبندان قطب جنوب را پیموده است؛ دسترو و سازمان مخفی کُبرا قصد دارند با تجهیزاتی که در اختیارشان است، زمین را در هرج و مرج فرو برده و پس از مدتی حاکمیت این سیاره را در دست بگیرند اما گروه جی.آی.جو نخواهند گذاشت او به هدفش دست یابد... دسترو با نام واقعی مک‌کالِن سال‌ها پیش از این به جرم خرید و فروش غیرقانونی اسلحه محاکمه شده و اعضای هیات منصفه دادگاه مجازات مرگ وی را تخفیف داده و به جای آن از وی خواسته‌اند که همواره با یک ماسک سفید که تمام صورت وی را می‌پوشاند در مجامع عمومی ظاهر شود تا تمام مردم بدانند با چه کسی روبه‌رو هستند!

از سایت‌های یاهوموویز و آی.ام.دی.بی

منبع : سینمای ما



به روز شده در : سه‌شنبه 27 مرداد 1388 - 1:35

_pgprintthis |_pgsendthis |


اخبار مرتبط

نظرات

tikran
سه‌شنبه 27 مرداد 1388 - 15:42
-8
موافقم مخالفم
 
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری

bazam dametun garm ke inghadr zud up kardin

مسعود
چهارشنبه 28 مرداد 1388 - 21:23
2
موافقم مخالفم
 
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری

به به! چه به روز معرفی کردین این یکیو!

نیما وزیری
پنجشنبه 29 مرداد 1388 - 23:3
1
موافقم مخالفم
 
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری

سلام سلام صدتاسلام! مثل همیشه عالی بود حامدجان! خسته نباشی. اگه میشه تارانتینو رو بذارین تو الویت.متشکرم

babak
سه‌شنبه 10 شهريور 1388 - 13:10
3
موافقم مخالفم
 
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری

the best action of 2009

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       






           

استفاده از مطالب و عكس هاي سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سايت سينماي ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : تهران ما ، مشهد ما ،  سينماي ما ، تئاترما ، خانواده ما ، اينترنت ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Copyright 2005-2007, cinemaema.com